Welcome!

Recurring Revenue Authors: Liz McMillan, Pat Romanski, Yeshim Deniz, Elizabeth White, Zakia Bouachraoui

News Feed Item

Rimini Street maakt einde bekend van softwareonderhoud voor de volle prijs

Rimini Street, Inc., de vooraanstaande onafhankelijke leverancier van onderhoud en ondersteuning voor bedrijfssoftware, waaronder software van SAP AG (NYSE:SAP) en Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL) Siebel, PeopleSoft, JD Edwards, E-Business Suite, Oracle Database en Hyperion software hebben vandaag bekend gemaakt dat er eindelijk een omslagpunt is bereikt op de markt voor jaarlijks onderhoud. Onlangs bekendgemaakt onderzoek door brancheanalisten toont dat slimme klanten voor jaarlijks onderhoud niet meer de volle prijs betalen aan Oracle of SAP. In plaats daarvan onderhandelen sommige marktleiders met Oracle en SAP over kortingen op onderhoud of stappen over op op waarde gebaseerde softwareondersteuning door derden voor meer besparingen, innovatieve eigenschappen en snelle service.

Breed gebruik van ondersteuning door derden verstoort onderhoudsmarkt Oracle en SAP

Ondersteuning door derden wordt breed gebruikt en heeft een lang verleden van klanttevredenheid en succes. Rimini Street heeft 11 achtereenvolgende recordkwartalen van groei breikt en dat is meer dan een half miljard dollar in verkoopboekingen aan orders en bijna 600 overheids- en bedrijfsklanten over de hele wereld - waaronder 69 van de Fortune 500 en 15 van de 100 grootste bedrijven wereldwijd – en het bedrijf is van mening dat de overgang naar ondersteuning door derden op de markt een omslagpunt heeft bereikt.

Consolidatie op de zakelijke softwaremarkt heeft het Oracle en SAP voorheen mogelijk gemaakt om onderhoudsbeleid en -prijzen te dicteren, volgens een recent rapport gepubliceerd door het onafhankelijke brancheanalistenbedrijf Constellation Research, “The Positive Pricing Impact of Third Party Maintenance for Oracle and SAP Customers.”1 Daardoor gebruiken de meeste klanten die voor het onderzoek werden ondervraagd nu concurrerende voorstellen van ondersteuning van derden om met succes voordeel te verkrijgen in hun jaarlijkse onderhoudsonderhandelingen met Oracle en SAP, zoals gemeld in de jaarlijkse onderzoeksresultaten van Constellation Research. 2

“Elke CFO, CIO en inkoopmedewerker moet zijn gezond verstand gebruiken bij het verkennen van deze opties voor onderhoud door derden bij het starten van contractonderhandelingen of het plannen van een toepassingsstrategie. Organisaties moeten minimaal een concurrerend voorstel vragen bij een derde-onderhoudsleverancier,” aldus Constellation Research hoofdanalist en CEO R “Ray” Wang. “Het niet verkennen van deze strategische optie kan leiden tot hogere kosten voor minder waarde bij bestaande klanten.”

Als reactie op de versnellende belangstelling voor ondersteuningsopties van derden, heeft Rimini Street het voor Oracle- en SAP-klanten gemakkelijker gemaakt dan ooit om een concurrerend aanbod te verkrijgen. Door een eenvoudig onlineformulier in te vullen op www.riministreet.com/proposal of met het bedrijf te bellen, kunnen Oracle- en SAP-klanten binnen twee werkdagen een concurrerende aanbieding ontvangen. Zelfs als een klant de prijswinnende ondersteuning van Rimini Street beoordeelt en vaststelt dat deze op dit moment niet is wat hij zoekt, kan hij toch gebruik maken van het voorstel van Rimini Street als ondersteuning om de beste prijs en onderhoudsvoorwaarden te verkrijgen bij Oracle en SAP. De klant wint, hoe dan ook.

Wang voegde hieraan toe, “Op basis van de onderzoeksresultaten en de praktische ervaring van Constellation Research in het ondersteunen van klanten met onderhandelingen over klantenondersteuningsovereenkomsten, zijn we van mening dat onderhoud door derden een sleutelrol speelt in de levering van prijsverbetering en opties in de totale toepassingen en contractonderhandelingsstrategie.”

Oracle en SAP geven kortingen op onderhoudskosten

Het onderzoek door Constellation Research heeft ook vastgesteld dat klanten van Oracle en SAP kortingen krijgen op onderhoudskosten,3 volgens de antwoorden op de onderzoeksvragen van bijna 200 licentienemers. Uit het onderzoek bleek dat klanten die gebruik maken van een concurrerend voorstel als hulpmiddel bij de onderhandelingen over hun jaarlijks onderhoudscontract met Oracle of SAP gemiddeld een korting van 13,7 procent weten te bereiken.4

Bovendien meldden Cowen and Company, een gerespecteerde investeringsbank en onderzoeksadviesbedrijf ook dat zij bewijs hadden gevonden van kortingen in hun SAP-onderzoek: “We hebben onlangs gesproken met een aantal grote SAP-klanten die ruwweg 50 procent korting hebben gekregen bij de verlenging van hun onderhoudscontract.”5

Concurrerende voorstellen helpen klanten de beste deal te krijgen bij hun onderhandelingen

Een concurrerend voorstel voor jaarlijkse ondersteuning kan klanten voordeel bieden bij onderhandelingen over een betere onderhoudsdeal van Oracle en SAP. Het rapport van Constellation Research stelde vast dat meer dan 60 procent van de ondervraagde klanten gelooft dat een concurrerend voorstel van ondersteuning door derden de onderhandelingspositie verbetert met Oracle en SAP.6 Bovendien verkreeg en gebruikte 72 procent van de bedrijven een ondersteuningsvoorstel van derden en verkreeg daardoor een voordeel bij de contractonderhandelingen met Oracle of SAP.7

Rimini Street helpt klanten om hoe dan ook de beste deal te krijgen

Leveranciersondersteunings- en onderhoudskosten blijven stijgen ondanks het feit dat de kosten voor het onderhoud van software dalen naarmate een versie langer wordt gebruikt.8,9 Door een gemakkelijke manier te bieden om een concurrerend voorstel te verkrijgen, zorgt Rimini Street dat klanten een scala van keuzes hebben uit verschillende softwareprogramma's om aan verschillende behoeften te voldoen. Softwarelicentienemers van Oracle en SAP kunnen het ondersteuningsvoorstel van Rimini Street gebruiken om te onderhandelen over hun beste prijs, ondersteuningskenmerken en serviceniveauverplichtingen van Oracle en SAP. Het bedrijf gelooft dat, wanneer klanten hun jaarlijkse ondersteuning vergelijken met de ondersteuning van Oracle en SAP, velen van hen zullen kiezen voor het prijswinnende programma van Rimini Street dat zorgt voor een 50 procent besparing op de kosten van jaarlijks onderhoud, snellere service en innovatieve ondersteuningsmogelijkheden.

“Rimini Street is van mening dat concurrentie goed is voor elke branche en we willen dat Oracle- en SAP-klanten een brede keus hebben aan onderhoudsmogelijkheden. Vandaag de dag kan een klant vragen om een ondersteuningsvoorstel van Rimini Street op onze website en via de telefoon, en vervolgens het voorstel gebruiken voor het onderhandelen van hun beste prijs, ondersteuningskenmerken en serviceniveauverplichtingen van Oracle en SAP,” aldus Seth Ravin, Rimini Street CEO. “De klant kan dan het aanbod van Oracle en SAP vergelijken met de prijswinnende ondersteuningsservice van Rimini Street en het programma kiezen dat voor hem het beste is. De klant wint, hoe dan ook.”

*Notitie voor redacteuren: Het rapport van Constellation Research is beschikbaar om te downloaden, online op de website van Rimini Street of via de volgende link: www.riministreet.com/leverage.

Over Rimini Street, Inc.

Rimini Street is de marktleidende onafhankelijke leverancier van ondersteuningsdiensten voor bedrijfssoftware. Het bedrijf herdefinieert bedrijfsondersteuningsdiensten met een vernieuwend, bekroond programma, waarmee bedrijven met licenties van Oracle en SAP in tien jaar tot 90 procent op hun totale ondersteuningskosten kunnen besparen, inclusief een besparing van 50 procent op hun jaarlijkse ondersteuningstarieven. Klanten kunnen hun huidige softwareversie minstens 10 jaar behouden zonder dat upgrades of migraties vereist zijn. Honderden organisaties over de hele wereld en uit vrijwel alle branches, waaronder Fortune 500-bedrijven, middelgrote bedrijven en organisaties in de publieke sector, hebben Rimini Street gekozen als hun vertrouwde, onafhankelijk leverancier van ondersteuning. Bezoek voor meer informatie www.riministreet.com of bel in de VS 888-870-9692 of internationaal +1 925-484-9211.

Rimini Street en het Rimini Street logo zijn handelsmerken van Rimini Street, Inc. Alle andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars. Copyright © 2013. Alle rechten voorbehouden.

1 Ray Wang, “The Positive Pricing Impact of Third Party Maintenance for Oracle and SAP Customers” Constellation Research, 18 maart 2013, blz. 9.

2 Ibid., blz. 5.

3 Ibid.

4 Ibid.

5 Chris Kanaracus, “Analyst, SAP dispute over reported support discounts reveal murky picture,” IDG News Services, 2 november 2012.

6 Constellation Research, blz. 5.

7 Ibid.

8 Ibid., blz. 4.

9 Dennis Howlett, "SAP Standard Support price rise: why now?" Irregular Enterprise, 5 februari 2013.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

More Stories By Business Wire

Copyright © 2009 Business Wire. All rights reserved. Republication or redistribution of Business Wire content is expressly prohibited without the prior written consent of Business Wire. Business Wire shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

IoT & Smart Cities Stories
The challenges of aggregating data from consumer-oriented devices, such as wearable technologies and smart thermostats, are fairly well-understood. However, there are a new set of challenges for IoT devices that generate megabytes or gigabytes of data per second. Certainly, the infrastructure will have to change, as those volumes of data will likely overwhelm the available bandwidth for aggregating the data into a central repository. Ochandarena discusses a whole new way to think about your next...
CloudEXPO | DevOpsSUMMIT | DXWorldEXPO are the world's most influential, independent events where Cloud Computing was coined and where technology buyers and vendors meet to experience and discuss the big picture of Digital Transformation and all of the strategies, tactics, and tools they need to realize their goals. Sponsors of DXWorldEXPO | CloudEXPO benefit from unmatched branding, profile building and lead generation opportunities.
All in Mobile is a place where we continually maximize their impact by fostering understanding, empathy, insights, creativity and joy. They believe that a truly useful and desirable mobile app doesn't need the brightest idea or the most advanced technology. A great product begins with understanding people. It's easy to think that customers will love your app, but can you justify it? They make sure your final app is something that users truly want and need. The only way to do this is by ...
Digital Transformation and Disruption, Amazon Style - What You Can Learn. Chris Kocher is a co-founder of Grey Heron, a management and strategic marketing consulting firm. He has 25+ years in both strategic and hands-on operating experience helping executives and investors build revenues and shareholder value. He has consulted with over 130 companies on innovating with new business models, product strategies and monetization. Chris has held management positions at HP and Symantec in addition to ...
DXWorldEXPO LLC announced today that Big Data Federation to Exhibit at the 22nd International CloudEXPO, colocated with DevOpsSUMMIT and DXWorldEXPO, November 12-13, 2018 in New York City. Big Data Federation, Inc. develops and applies artificial intelligence to predict financial and economic events that matter. The company uncovers patterns and precise drivers of performance and outcomes with the aid of machine-learning algorithms, big data, and fundamental analysis. Their products are deployed...
Dynatrace is an application performance management software company with products for the information technology departments and digital business owners of medium and large businesses. Building the Future of Monitoring with Artificial Intelligence. Today we can collect lots and lots of performance data. We build beautiful dashboards and even have fancy query languages to access and transform the data. Still performance data is a secret language only a couple of people understand. The more busine...
Cell networks have the advantage of long-range communications, reaching an estimated 90% of the world. But cell networks such as 2G, 3G and LTE consume lots of power and were designed for connecting people. They are not optimized for low- or battery-powered devices or for IoT applications with infrequently transmitted data. Cell IoT modules that support narrow-band IoT and 4G cell networks will enable cell connectivity, device management, and app enablement for low-power wide-area network IoT. B...
The hierarchical architecture that distributes "compute" within the network specially at the edge can enable new services by harnessing emerging technologies. But Edge-Compute comes at increased cost that needs to be managed and potentially augmented by creative architecture solutions as there will always a catching-up with the capacity demands. Processing power in smartphones has enhanced YoY and there is increasingly spare compute capacity that can be potentially pooled. Uber has successfully ...
SYS-CON Events announced today that CrowdReviews.com has been named “Media Sponsor” of SYS-CON's 22nd International Cloud Expo, which will take place on June 5–7, 2018, at the Javits Center in New York City, NY. CrowdReviews.com is a transparent online platform for determining which products and services are the best based on the opinion of the crowd. The crowd consists of Internet users that have experienced products and services first-hand and have an interest in letting other potential buye...
When talking IoT we often focus on the devices, the sensors, the hardware itself. The new smart appliances, the new smart or self-driving cars (which are amalgamations of many ‘things'). When we are looking at the world of IoT, we should take a step back, look at the big picture. What value are these devices providing. IoT is not about the devices, its about the data consumed and generated. The devices are tools, mechanisms, conduits. This paper discusses the considerations when dealing with the...