Welcome!

Recurring Revenue Authors: Zakia Bouachraoui, Pat Romanski, Yeshim Deniz, Elizabeth White, Xenia von Wedel

News Feed Item

Rimini Street maakt einde bekend van softwareonderhoud voor de volle prijs

Rimini Street, Inc., de vooraanstaande onafhankelijke leverancier van onderhoud en ondersteuning voor bedrijfssoftware, waaronder software van SAP AG (NYSE:SAP) en Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL) Siebel, PeopleSoft, JD Edwards, E-Business Suite, Oracle Database en Hyperion software hebben vandaag bekend gemaakt dat er eindelijk een omslagpunt is bereikt op de markt voor jaarlijks onderhoud. Onlangs bekendgemaakt onderzoek door brancheanalisten toont dat slimme klanten voor jaarlijks onderhoud niet meer de volle prijs betalen aan Oracle of SAP. In plaats daarvan onderhandelen sommige marktleiders met Oracle en SAP over kortingen op onderhoud of stappen over op op waarde gebaseerde softwareondersteuning door derden voor meer besparingen, innovatieve eigenschappen en snelle service.

Breed gebruik van ondersteuning door derden verstoort onderhoudsmarkt Oracle en SAP

Ondersteuning door derden wordt breed gebruikt en heeft een lang verleden van klanttevredenheid en succes. Rimini Street heeft 11 achtereenvolgende recordkwartalen van groei breikt en dat is meer dan een half miljard dollar in verkoopboekingen aan orders en bijna 600 overheids- en bedrijfsklanten over de hele wereld - waaronder 69 van de Fortune 500 en 15 van de 100 grootste bedrijven wereldwijd – en het bedrijf is van mening dat de overgang naar ondersteuning door derden op de markt een omslagpunt heeft bereikt.

Consolidatie op de zakelijke softwaremarkt heeft het Oracle en SAP voorheen mogelijk gemaakt om onderhoudsbeleid en -prijzen te dicteren, volgens een recent rapport gepubliceerd door het onafhankelijke brancheanalistenbedrijf Constellation Research, “The Positive Pricing Impact of Third Party Maintenance for Oracle and SAP Customers.”1 Daardoor gebruiken de meeste klanten die voor het onderzoek werden ondervraagd nu concurrerende voorstellen van ondersteuning van derden om met succes voordeel te verkrijgen in hun jaarlijkse onderhoudsonderhandelingen met Oracle en SAP, zoals gemeld in de jaarlijkse onderzoeksresultaten van Constellation Research. 2

“Elke CFO, CIO en inkoopmedewerker moet zijn gezond verstand gebruiken bij het verkennen van deze opties voor onderhoud door derden bij het starten van contractonderhandelingen of het plannen van een toepassingsstrategie. Organisaties moeten minimaal een concurrerend voorstel vragen bij een derde-onderhoudsleverancier,” aldus Constellation Research hoofdanalist en CEO R “Ray” Wang. “Het niet verkennen van deze strategische optie kan leiden tot hogere kosten voor minder waarde bij bestaande klanten.”

Als reactie op de versnellende belangstelling voor ondersteuningsopties van derden, heeft Rimini Street het voor Oracle- en SAP-klanten gemakkelijker gemaakt dan ooit om een concurrerend aanbod te verkrijgen. Door een eenvoudig onlineformulier in te vullen op www.riministreet.com/proposal of met het bedrijf te bellen, kunnen Oracle- en SAP-klanten binnen twee werkdagen een concurrerende aanbieding ontvangen. Zelfs als een klant de prijswinnende ondersteuning van Rimini Street beoordeelt en vaststelt dat deze op dit moment niet is wat hij zoekt, kan hij toch gebruik maken van het voorstel van Rimini Street als ondersteuning om de beste prijs en onderhoudsvoorwaarden te verkrijgen bij Oracle en SAP. De klant wint, hoe dan ook.

Wang voegde hieraan toe, “Op basis van de onderzoeksresultaten en de praktische ervaring van Constellation Research in het ondersteunen van klanten met onderhandelingen over klantenondersteuningsovereenkomsten, zijn we van mening dat onderhoud door derden een sleutelrol speelt in de levering van prijsverbetering en opties in de totale toepassingen en contractonderhandelingsstrategie.”

Oracle en SAP geven kortingen op onderhoudskosten

Het onderzoek door Constellation Research heeft ook vastgesteld dat klanten van Oracle en SAP kortingen krijgen op onderhoudskosten,3 volgens de antwoorden op de onderzoeksvragen van bijna 200 licentienemers. Uit het onderzoek bleek dat klanten die gebruik maken van een concurrerend voorstel als hulpmiddel bij de onderhandelingen over hun jaarlijks onderhoudscontract met Oracle of SAP gemiddeld een korting van 13,7 procent weten te bereiken.4

Bovendien meldden Cowen and Company, een gerespecteerde investeringsbank en onderzoeksadviesbedrijf ook dat zij bewijs hadden gevonden van kortingen in hun SAP-onderzoek: “We hebben onlangs gesproken met een aantal grote SAP-klanten die ruwweg 50 procent korting hebben gekregen bij de verlenging van hun onderhoudscontract.”5

Concurrerende voorstellen helpen klanten de beste deal te krijgen bij hun onderhandelingen

Een concurrerend voorstel voor jaarlijkse ondersteuning kan klanten voordeel bieden bij onderhandelingen over een betere onderhoudsdeal van Oracle en SAP. Het rapport van Constellation Research stelde vast dat meer dan 60 procent van de ondervraagde klanten gelooft dat een concurrerend voorstel van ondersteuning door derden de onderhandelingspositie verbetert met Oracle en SAP.6 Bovendien verkreeg en gebruikte 72 procent van de bedrijven een ondersteuningsvoorstel van derden en verkreeg daardoor een voordeel bij de contractonderhandelingen met Oracle of SAP.7

Rimini Street helpt klanten om hoe dan ook de beste deal te krijgen

Leveranciersondersteunings- en onderhoudskosten blijven stijgen ondanks het feit dat de kosten voor het onderhoud van software dalen naarmate een versie langer wordt gebruikt.8,9 Door een gemakkelijke manier te bieden om een concurrerend voorstel te verkrijgen, zorgt Rimini Street dat klanten een scala van keuzes hebben uit verschillende softwareprogramma's om aan verschillende behoeften te voldoen. Softwarelicentienemers van Oracle en SAP kunnen het ondersteuningsvoorstel van Rimini Street gebruiken om te onderhandelen over hun beste prijs, ondersteuningskenmerken en serviceniveauverplichtingen van Oracle en SAP. Het bedrijf gelooft dat, wanneer klanten hun jaarlijkse ondersteuning vergelijken met de ondersteuning van Oracle en SAP, velen van hen zullen kiezen voor het prijswinnende programma van Rimini Street dat zorgt voor een 50 procent besparing op de kosten van jaarlijks onderhoud, snellere service en innovatieve ondersteuningsmogelijkheden.

“Rimini Street is van mening dat concurrentie goed is voor elke branche en we willen dat Oracle- en SAP-klanten een brede keus hebben aan onderhoudsmogelijkheden. Vandaag de dag kan een klant vragen om een ondersteuningsvoorstel van Rimini Street op onze website en via de telefoon, en vervolgens het voorstel gebruiken voor het onderhandelen van hun beste prijs, ondersteuningskenmerken en serviceniveauverplichtingen van Oracle en SAP,” aldus Seth Ravin, Rimini Street CEO. “De klant kan dan het aanbod van Oracle en SAP vergelijken met de prijswinnende ondersteuningsservice van Rimini Street en het programma kiezen dat voor hem het beste is. De klant wint, hoe dan ook.”

*Notitie voor redacteuren: Het rapport van Constellation Research is beschikbaar om te downloaden, online op de website van Rimini Street of via de volgende link: www.riministreet.com/leverage.

Over Rimini Street, Inc.

Rimini Street is de marktleidende onafhankelijke leverancier van ondersteuningsdiensten voor bedrijfssoftware. Het bedrijf herdefinieert bedrijfsondersteuningsdiensten met een vernieuwend, bekroond programma, waarmee bedrijven met licenties van Oracle en SAP in tien jaar tot 90 procent op hun totale ondersteuningskosten kunnen besparen, inclusief een besparing van 50 procent op hun jaarlijkse ondersteuningstarieven. Klanten kunnen hun huidige softwareversie minstens 10 jaar behouden zonder dat upgrades of migraties vereist zijn. Honderden organisaties over de hele wereld en uit vrijwel alle branches, waaronder Fortune 500-bedrijven, middelgrote bedrijven en organisaties in de publieke sector, hebben Rimini Street gekozen als hun vertrouwde, onafhankelijk leverancier van ondersteuning. Bezoek voor meer informatie www.riministreet.com of bel in de VS 888-870-9692 of internationaal +1 925-484-9211.

Rimini Street en het Rimini Street logo zijn handelsmerken van Rimini Street, Inc. Alle andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars. Copyright © 2013. Alle rechten voorbehouden.

1 Ray Wang, “The Positive Pricing Impact of Third Party Maintenance for Oracle and SAP Customers” Constellation Research, 18 maart 2013, blz. 9.

2 Ibid., blz. 5.

3 Ibid.

4 Ibid.

5 Chris Kanaracus, “Analyst, SAP dispute over reported support discounts reveal murky picture,” IDG News Services, 2 november 2012.

6 Constellation Research, blz. 5.

7 Ibid.

8 Ibid., blz. 4.

9 Dennis Howlett, "SAP Standard Support price rise: why now?" Irregular Enterprise, 5 februari 2013.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

More Stories By Business Wire

Copyright © 2009 Business Wire. All rights reserved. Republication or redistribution of Business Wire content is expressly prohibited without the prior written consent of Business Wire. Business Wire shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

IoT & Smart Cities Stories
In his keynote at 18th Cloud Expo, Andrew Keys, Co-Founder of ConsenSys Enterprise, will provide an overview of the evolution of the Internet and the Database and the future of their combination – the Blockchain. Andrew Keys is Co-Founder of ConsenSys Enterprise. He comes to ConsenSys Enterprise with capital markets, technology and entrepreneurial experience. Previously, he worked for UBS investment bank in equities analysis. Later, he was responsible for the creation and distribution of life ...
While the focus and objectives of IoT initiatives are many and diverse, they all share a few common attributes, and one of those is the network. Commonly, that network includes the Internet, over which there isn't any real control for performance and availability. Or is there? The current state of the art for Big Data analytics, as applied to network telemetry, offers new opportunities for improving and assuring operational integrity. In his session at @ThingsExpo, Jim Frey, Vice President of S...
Rodrigo Coutinho is part of OutSystems' founders' team and currently the Head of Product Design. He provides a cross-functional role where he supports Product Management in defining the positioning and direction of the Agile Platform, while at the same time promoting model-based development and new techniques to deliver applications in the cloud.
@CloudEXPO and @ExpoDX, two of the most influential technology events in the world, have hosted hundreds of sponsors and exhibitors since our launch 10 years ago. @CloudEXPO and @ExpoDX New York and Silicon Valley provide a full year of face-to-face marketing opportunities for your company. Each sponsorship and exhibit package comes with pre and post-show marketing programs. By sponsoring and exhibiting in New York and Silicon Valley, you reach a full complement of decision makers and buyers in ...
There are many examples of disruption in consumer space – Uber disrupting the cab industry, Airbnb disrupting the hospitality industry and so on; but have you wondered who is disrupting support and operations? AISERA helps make businesses and customers successful by offering consumer-like user experience for support and operations. We have built the world’s first AI-driven IT / HR / Cloud / Customer Support and Operations solution.
As data explodes in quantity, importance and from new sources, the need for managing and protecting data residing across physical, virtual, and cloud environments grow with it. Managing data includes protecting it, indexing and classifying it for true, long-term management, compliance and E-Discovery. Commvault can ensure this with a single pane of glass solution – whether in a private cloud, a Service Provider delivered public cloud or a hybrid cloud environment – across the heterogeneous enter...
LogRocket helps product teams develop better experiences for users by recording videos of user sessions with logs and network data. It identifies UX problems and reveals the root cause of every bug. LogRocket presents impactful errors on a website, and how to reproduce it. With LogRocket, users can replay problems.
Data Theorem is a leading provider of modern application security. Its core mission is to analyze and secure any modern application anytime, anywhere. The Data Theorem Analyzer Engine continuously scans APIs and mobile applications in search of security flaws and data privacy gaps. Data Theorem products help organizations build safer applications that maximize data security and brand protection. The company has detected more than 300 million application eavesdropping incidents and currently secu...
Rafay enables developers to automate the distribution, operations, cross-region scaling and lifecycle management of containerized microservices across public and private clouds, and service provider networks. Rafay's platform is built around foundational elements that together deliver an optimal abstraction layer across disparate infrastructure, making it easy for developers to scale and operate applications across any number of locations or regions. Consumed as a service, Rafay's platform elimi...
The Internet of Things is clearly many things: data collection and analytics, wearables, Smart Grids and Smart Cities, the Industrial Internet, and more. Cool platforms like Arduino, Raspberry Pi, Intel's Galileo and Edison, and a diverse world of sensors are making the IoT a great toy box for developers in all these areas. In this Power Panel at @ThingsExpo, moderated by Conference Chair Roger Strukhoff, panelists discussed what things are the most important, which will have the most profound e...