Welcome!

Recurring Revenue Authors: Zakia Bouachraoui, Carmen Gonzalez, Yeshim Deniz, Elizabeth White, Pat Romanski

News Feed Item

Rimini Street maakt einde bekend van softwareonderhoud voor de volle prijs

Rimini Street, Inc., de vooraanstaande onafhankelijke leverancier van onderhoud en ondersteuning voor bedrijfssoftware, waaronder software van SAP AG (NYSE:SAP) en Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL) Siebel, PeopleSoft, JD Edwards, E-Business Suite, Oracle Database en Hyperion software hebben vandaag bekend gemaakt dat er eindelijk een omslagpunt is bereikt op de markt voor jaarlijks onderhoud. Onlangs bekendgemaakt onderzoek door brancheanalisten toont dat slimme klanten voor jaarlijks onderhoud niet meer de volle prijs betalen aan Oracle of SAP. In plaats daarvan onderhandelen sommige marktleiders met Oracle en SAP over kortingen op onderhoud of stappen over op op waarde gebaseerde softwareondersteuning door derden voor meer besparingen, innovatieve eigenschappen en snelle service.

Breed gebruik van ondersteuning door derden verstoort onderhoudsmarkt Oracle en SAP

Ondersteuning door derden wordt breed gebruikt en heeft een lang verleden van klanttevredenheid en succes. Rimini Street heeft 11 achtereenvolgende recordkwartalen van groei breikt en dat is meer dan een half miljard dollar in verkoopboekingen aan orders en bijna 600 overheids- en bedrijfsklanten over de hele wereld - waaronder 69 van de Fortune 500 en 15 van de 100 grootste bedrijven wereldwijd – en het bedrijf is van mening dat de overgang naar ondersteuning door derden op de markt een omslagpunt heeft bereikt.

Consolidatie op de zakelijke softwaremarkt heeft het Oracle en SAP voorheen mogelijk gemaakt om onderhoudsbeleid en -prijzen te dicteren, volgens een recent rapport gepubliceerd door het onafhankelijke brancheanalistenbedrijf Constellation Research, “The Positive Pricing Impact of Third Party Maintenance for Oracle and SAP Customers.”1 Daardoor gebruiken de meeste klanten die voor het onderzoek werden ondervraagd nu concurrerende voorstellen van ondersteuning van derden om met succes voordeel te verkrijgen in hun jaarlijkse onderhoudsonderhandelingen met Oracle en SAP, zoals gemeld in de jaarlijkse onderzoeksresultaten van Constellation Research. 2

“Elke CFO, CIO en inkoopmedewerker moet zijn gezond verstand gebruiken bij het verkennen van deze opties voor onderhoud door derden bij het starten van contractonderhandelingen of het plannen van een toepassingsstrategie. Organisaties moeten minimaal een concurrerend voorstel vragen bij een derde-onderhoudsleverancier,” aldus Constellation Research hoofdanalist en CEO R “Ray” Wang. “Het niet verkennen van deze strategische optie kan leiden tot hogere kosten voor minder waarde bij bestaande klanten.”

Als reactie op de versnellende belangstelling voor ondersteuningsopties van derden, heeft Rimini Street het voor Oracle- en SAP-klanten gemakkelijker gemaakt dan ooit om een concurrerend aanbod te verkrijgen. Door een eenvoudig onlineformulier in te vullen op www.riministreet.com/proposal of met het bedrijf te bellen, kunnen Oracle- en SAP-klanten binnen twee werkdagen een concurrerende aanbieding ontvangen. Zelfs als een klant de prijswinnende ondersteuning van Rimini Street beoordeelt en vaststelt dat deze op dit moment niet is wat hij zoekt, kan hij toch gebruik maken van het voorstel van Rimini Street als ondersteuning om de beste prijs en onderhoudsvoorwaarden te verkrijgen bij Oracle en SAP. De klant wint, hoe dan ook.

Wang voegde hieraan toe, “Op basis van de onderzoeksresultaten en de praktische ervaring van Constellation Research in het ondersteunen van klanten met onderhandelingen over klantenondersteuningsovereenkomsten, zijn we van mening dat onderhoud door derden een sleutelrol speelt in de levering van prijsverbetering en opties in de totale toepassingen en contractonderhandelingsstrategie.”

Oracle en SAP geven kortingen op onderhoudskosten

Het onderzoek door Constellation Research heeft ook vastgesteld dat klanten van Oracle en SAP kortingen krijgen op onderhoudskosten,3 volgens de antwoorden op de onderzoeksvragen van bijna 200 licentienemers. Uit het onderzoek bleek dat klanten die gebruik maken van een concurrerend voorstel als hulpmiddel bij de onderhandelingen over hun jaarlijks onderhoudscontract met Oracle of SAP gemiddeld een korting van 13,7 procent weten te bereiken.4

Bovendien meldden Cowen and Company, een gerespecteerde investeringsbank en onderzoeksadviesbedrijf ook dat zij bewijs hadden gevonden van kortingen in hun SAP-onderzoek: “We hebben onlangs gesproken met een aantal grote SAP-klanten die ruwweg 50 procent korting hebben gekregen bij de verlenging van hun onderhoudscontract.”5

Concurrerende voorstellen helpen klanten de beste deal te krijgen bij hun onderhandelingen

Een concurrerend voorstel voor jaarlijkse ondersteuning kan klanten voordeel bieden bij onderhandelingen over een betere onderhoudsdeal van Oracle en SAP. Het rapport van Constellation Research stelde vast dat meer dan 60 procent van de ondervraagde klanten gelooft dat een concurrerend voorstel van ondersteuning door derden de onderhandelingspositie verbetert met Oracle en SAP.6 Bovendien verkreeg en gebruikte 72 procent van de bedrijven een ondersteuningsvoorstel van derden en verkreeg daardoor een voordeel bij de contractonderhandelingen met Oracle of SAP.7

Rimini Street helpt klanten om hoe dan ook de beste deal te krijgen

Leveranciersondersteunings- en onderhoudskosten blijven stijgen ondanks het feit dat de kosten voor het onderhoud van software dalen naarmate een versie langer wordt gebruikt.8,9 Door een gemakkelijke manier te bieden om een concurrerend voorstel te verkrijgen, zorgt Rimini Street dat klanten een scala van keuzes hebben uit verschillende softwareprogramma's om aan verschillende behoeften te voldoen. Softwarelicentienemers van Oracle en SAP kunnen het ondersteuningsvoorstel van Rimini Street gebruiken om te onderhandelen over hun beste prijs, ondersteuningskenmerken en serviceniveauverplichtingen van Oracle en SAP. Het bedrijf gelooft dat, wanneer klanten hun jaarlijkse ondersteuning vergelijken met de ondersteuning van Oracle en SAP, velen van hen zullen kiezen voor het prijswinnende programma van Rimini Street dat zorgt voor een 50 procent besparing op de kosten van jaarlijks onderhoud, snellere service en innovatieve ondersteuningsmogelijkheden.

“Rimini Street is van mening dat concurrentie goed is voor elke branche en we willen dat Oracle- en SAP-klanten een brede keus hebben aan onderhoudsmogelijkheden. Vandaag de dag kan een klant vragen om een ondersteuningsvoorstel van Rimini Street op onze website en via de telefoon, en vervolgens het voorstel gebruiken voor het onderhandelen van hun beste prijs, ondersteuningskenmerken en serviceniveauverplichtingen van Oracle en SAP,” aldus Seth Ravin, Rimini Street CEO. “De klant kan dan het aanbod van Oracle en SAP vergelijken met de prijswinnende ondersteuningsservice van Rimini Street en het programma kiezen dat voor hem het beste is. De klant wint, hoe dan ook.”

*Notitie voor redacteuren: Het rapport van Constellation Research is beschikbaar om te downloaden, online op de website van Rimini Street of via de volgende link: www.riministreet.com/leverage.

Over Rimini Street, Inc.

Rimini Street is de marktleidende onafhankelijke leverancier van ondersteuningsdiensten voor bedrijfssoftware. Het bedrijf herdefinieert bedrijfsondersteuningsdiensten met een vernieuwend, bekroond programma, waarmee bedrijven met licenties van Oracle en SAP in tien jaar tot 90 procent op hun totale ondersteuningskosten kunnen besparen, inclusief een besparing van 50 procent op hun jaarlijkse ondersteuningstarieven. Klanten kunnen hun huidige softwareversie minstens 10 jaar behouden zonder dat upgrades of migraties vereist zijn. Honderden organisaties over de hele wereld en uit vrijwel alle branches, waaronder Fortune 500-bedrijven, middelgrote bedrijven en organisaties in de publieke sector, hebben Rimini Street gekozen als hun vertrouwde, onafhankelijk leverancier van ondersteuning. Bezoek voor meer informatie www.riministreet.com of bel in de VS 888-870-9692 of internationaal +1 925-484-9211.

Rimini Street en het Rimini Street logo zijn handelsmerken van Rimini Street, Inc. Alle andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars. Copyright © 2013. Alle rechten voorbehouden.

1 Ray Wang, “The Positive Pricing Impact of Third Party Maintenance for Oracle and SAP Customers” Constellation Research, 18 maart 2013, blz. 9.

2 Ibid., blz. 5.

3 Ibid.

4 Ibid.

5 Chris Kanaracus, “Analyst, SAP dispute over reported support discounts reveal murky picture,” IDG News Services, 2 november 2012.

6 Constellation Research, blz. 5.

7 Ibid.

8 Ibid., blz. 4.

9 Dennis Howlett, "SAP Standard Support price rise: why now?" Irregular Enterprise, 5 februari 2013.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

More Stories By Business Wire

Copyright © 2009 Business Wire. All rights reserved. Republication or redistribution of Business Wire content is expressly prohibited without the prior written consent of Business Wire. Business Wire shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

IoT & Smart Cities Stories
At CloudEXPO Silicon Valley, June 24-26, 2019, Digital Transformation (DX) is a major focus with expanded DevOpsSUMMIT and FinTechEXPO programs within the DXWorldEXPO agenda. Successful transformation requires a laser focus on being data-driven and on using all the tools available that enable transformation if they plan to survive over the long term. A total of 88% of Fortune 500 companies from a generation ago are now out of business. Only 12% still survive. Similar percentages are found throug...
History of how we got here. What IoT devices are most vulnerable? This presentation will demonstrate where hacks are most successful, through hardware, software, firmware or the radio connected to the network. The hacking of IoT devices and systems explained in 6 basic steps. On the other side, protecting devices continue to be a challenging effort. Product vendors/developers and customers are all responsible for improving IoT device security. The top 10 vulnerabilities will be presented a...
At CloudEXPO Silicon Valley, June 24-26, 2019, Digital Transformation (DX) is a major focus with expanded DevOpsSUMMIT and FinTechEXPO programs within the DXWorldEXPO agenda. Successful transformation requires a laser focus on being data-driven and on using all the tools available that enable transformation if they plan to survive over the long term. A total of 88% of Fortune 500 companies from a generation ago are now out of business. Only 12% still survive. Similar percentages are found throug...
Every organization is facing their own Digital Transformation as they attempt to stay ahead of the competition, or worse, just keep up. Each new opportunity, whether embracing machine learning, IoT, or a cloud migration, seems to bring new development, deployment, and management models. The results are more diverse and federated computing models than any time in our history.
At CloudEXPO Silicon Valley, June 24-26, 2019, Digital Transformation (DX) is a major focus with expanded DevOpsSUMMIT and FinTechEXPO programs within the DXWorldEXPO agenda. Successful transformation requires a laser focus on being data-driven and on using all the tools available that enable transformation if they plan to survive over the long term. A total of 88% of Fortune 500 companies from a generation ago are now out of business. Only 12% still survive. Similar percentages are found throug...
Atmosera delivers modern cloud services that maximize the advantages of cloud-based infrastructures. Offering private, hybrid, and public cloud solutions, Atmosera works closely with customers to engineer, deploy, and operate cloud architectures with advanced services that deliver strategic business outcomes. Atmosera's expertise simplifies the process of cloud transformation and our 20+ years of experience managing complex IT environments provides our customers with the confidence and trust tha...
Where many organizations get into trouble, however, is that they try to have a broad and deep knowledge in each of these areas. This is a huge blow to an organization's productivity. By automating or outsourcing some of these pieces, such as databases, infrastructure, and networks, your team can instead focus on development, testing, and deployment. Further, organizations that focus their attention on these areas can eventually move to a test-driven development structure that condenses several l...
The graph represents a network of 1,329 Twitter users whose recent tweets contained "#DevOps", or who were replied to or mentioned in those tweets, taken from a data set limited to a maximum of 18,000 tweets. The network was obtained from Twitter on Thursday, 10 January 2019 at 23:50 UTC. The tweets in the network were tweeted over the 7-hour, 6-minute period from Thursday, 10 January 2019 at 16:29 UTC to Thursday, 10 January 2019 at 23:36 UTC. Additional tweets that were mentioned in this...
Over the course of two days, in addition to insightful conversations and presentations delving into the industry's current pressing challenges, there was considerable buzz about digital transformation and how it is enabling global enterprises to accelerate business growth. Blockchain has been a term that people hear but don't quite understand. The most common myths about blockchain include the assumption that it is private, or that there is only one blockchain, and the idea that blockchain is...
Never mind that we might not know what the future holds for cryptocurrencies and how much values will fluctuate or even how the process of mining a coin could cost as much as the value of the coin itself - cryptocurrency mining is a hot industry and shows no signs of slowing down. However, energy consumption to mine cryptocurrency is one of the biggest issues facing this industry. Burning huge amounts of electricity isn't incidental to cryptocurrency, it's basically embedded in the core of "mini...