Welcome!

Recurring Revenue Authors: Elizabeth White, Liz McMillan, Pat Romanski, Yeshim Deniz, Zakia Bouachraoui

News Feed Item

Rimini Street maakt einde bekend van softwareonderhoud voor de volle prijs

Rimini Street, Inc., de vooraanstaande onafhankelijke leverancier van onderhoud en ondersteuning voor bedrijfssoftware, waaronder software van SAP AG (NYSE:SAP) en Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL) Siebel, PeopleSoft, JD Edwards, E-Business Suite, Oracle Database en Hyperion software hebben vandaag bekend gemaakt dat er eindelijk een omslagpunt is bereikt op de markt voor jaarlijks onderhoud. Onlangs bekendgemaakt onderzoek door brancheanalisten toont dat slimme klanten voor jaarlijks onderhoud niet meer de volle prijs betalen aan Oracle of SAP. In plaats daarvan onderhandelen sommige marktleiders met Oracle en SAP over kortingen op onderhoud of stappen over op op waarde gebaseerde softwareondersteuning door derden voor meer besparingen, innovatieve eigenschappen en snelle service.

Breed gebruik van ondersteuning door derden verstoort onderhoudsmarkt Oracle en SAP

Ondersteuning door derden wordt breed gebruikt en heeft een lang verleden van klanttevredenheid en succes. Rimini Street heeft 11 achtereenvolgende recordkwartalen van groei breikt en dat is meer dan een half miljard dollar in verkoopboekingen aan orders en bijna 600 overheids- en bedrijfsklanten over de hele wereld - waaronder 69 van de Fortune 500 en 15 van de 100 grootste bedrijven wereldwijd – en het bedrijf is van mening dat de overgang naar ondersteuning door derden op de markt een omslagpunt heeft bereikt.

Consolidatie op de zakelijke softwaremarkt heeft het Oracle en SAP voorheen mogelijk gemaakt om onderhoudsbeleid en -prijzen te dicteren, volgens een recent rapport gepubliceerd door het onafhankelijke brancheanalistenbedrijf Constellation Research, “The Positive Pricing Impact of Third Party Maintenance for Oracle and SAP Customers.”1 Daardoor gebruiken de meeste klanten die voor het onderzoek werden ondervraagd nu concurrerende voorstellen van ondersteuning van derden om met succes voordeel te verkrijgen in hun jaarlijkse onderhoudsonderhandelingen met Oracle en SAP, zoals gemeld in de jaarlijkse onderzoeksresultaten van Constellation Research. 2

“Elke CFO, CIO en inkoopmedewerker moet zijn gezond verstand gebruiken bij het verkennen van deze opties voor onderhoud door derden bij het starten van contractonderhandelingen of het plannen van een toepassingsstrategie. Organisaties moeten minimaal een concurrerend voorstel vragen bij een derde-onderhoudsleverancier,” aldus Constellation Research hoofdanalist en CEO R “Ray” Wang. “Het niet verkennen van deze strategische optie kan leiden tot hogere kosten voor minder waarde bij bestaande klanten.”

Als reactie op de versnellende belangstelling voor ondersteuningsopties van derden, heeft Rimini Street het voor Oracle- en SAP-klanten gemakkelijker gemaakt dan ooit om een concurrerend aanbod te verkrijgen. Door een eenvoudig onlineformulier in te vullen op www.riministreet.com/proposal of met het bedrijf te bellen, kunnen Oracle- en SAP-klanten binnen twee werkdagen een concurrerende aanbieding ontvangen. Zelfs als een klant de prijswinnende ondersteuning van Rimini Street beoordeelt en vaststelt dat deze op dit moment niet is wat hij zoekt, kan hij toch gebruik maken van het voorstel van Rimini Street als ondersteuning om de beste prijs en onderhoudsvoorwaarden te verkrijgen bij Oracle en SAP. De klant wint, hoe dan ook.

Wang voegde hieraan toe, “Op basis van de onderzoeksresultaten en de praktische ervaring van Constellation Research in het ondersteunen van klanten met onderhandelingen over klantenondersteuningsovereenkomsten, zijn we van mening dat onderhoud door derden een sleutelrol speelt in de levering van prijsverbetering en opties in de totale toepassingen en contractonderhandelingsstrategie.”

Oracle en SAP geven kortingen op onderhoudskosten

Het onderzoek door Constellation Research heeft ook vastgesteld dat klanten van Oracle en SAP kortingen krijgen op onderhoudskosten,3 volgens de antwoorden op de onderzoeksvragen van bijna 200 licentienemers. Uit het onderzoek bleek dat klanten die gebruik maken van een concurrerend voorstel als hulpmiddel bij de onderhandelingen over hun jaarlijks onderhoudscontract met Oracle of SAP gemiddeld een korting van 13,7 procent weten te bereiken.4

Bovendien meldden Cowen and Company, een gerespecteerde investeringsbank en onderzoeksadviesbedrijf ook dat zij bewijs hadden gevonden van kortingen in hun SAP-onderzoek: “We hebben onlangs gesproken met een aantal grote SAP-klanten die ruwweg 50 procent korting hebben gekregen bij de verlenging van hun onderhoudscontract.”5

Concurrerende voorstellen helpen klanten de beste deal te krijgen bij hun onderhandelingen

Een concurrerend voorstel voor jaarlijkse ondersteuning kan klanten voordeel bieden bij onderhandelingen over een betere onderhoudsdeal van Oracle en SAP. Het rapport van Constellation Research stelde vast dat meer dan 60 procent van de ondervraagde klanten gelooft dat een concurrerend voorstel van ondersteuning door derden de onderhandelingspositie verbetert met Oracle en SAP.6 Bovendien verkreeg en gebruikte 72 procent van de bedrijven een ondersteuningsvoorstel van derden en verkreeg daardoor een voordeel bij de contractonderhandelingen met Oracle of SAP.7

Rimini Street helpt klanten om hoe dan ook de beste deal te krijgen

Leveranciersondersteunings- en onderhoudskosten blijven stijgen ondanks het feit dat de kosten voor het onderhoud van software dalen naarmate een versie langer wordt gebruikt.8,9 Door een gemakkelijke manier te bieden om een concurrerend voorstel te verkrijgen, zorgt Rimini Street dat klanten een scala van keuzes hebben uit verschillende softwareprogramma's om aan verschillende behoeften te voldoen. Softwarelicentienemers van Oracle en SAP kunnen het ondersteuningsvoorstel van Rimini Street gebruiken om te onderhandelen over hun beste prijs, ondersteuningskenmerken en serviceniveauverplichtingen van Oracle en SAP. Het bedrijf gelooft dat, wanneer klanten hun jaarlijkse ondersteuning vergelijken met de ondersteuning van Oracle en SAP, velen van hen zullen kiezen voor het prijswinnende programma van Rimini Street dat zorgt voor een 50 procent besparing op de kosten van jaarlijks onderhoud, snellere service en innovatieve ondersteuningsmogelijkheden.

“Rimini Street is van mening dat concurrentie goed is voor elke branche en we willen dat Oracle- en SAP-klanten een brede keus hebben aan onderhoudsmogelijkheden. Vandaag de dag kan een klant vragen om een ondersteuningsvoorstel van Rimini Street op onze website en via de telefoon, en vervolgens het voorstel gebruiken voor het onderhandelen van hun beste prijs, ondersteuningskenmerken en serviceniveauverplichtingen van Oracle en SAP,” aldus Seth Ravin, Rimini Street CEO. “De klant kan dan het aanbod van Oracle en SAP vergelijken met de prijswinnende ondersteuningsservice van Rimini Street en het programma kiezen dat voor hem het beste is. De klant wint, hoe dan ook.”

*Notitie voor redacteuren: Het rapport van Constellation Research is beschikbaar om te downloaden, online op de website van Rimini Street of via de volgende link: www.riministreet.com/leverage.

Over Rimini Street, Inc.

Rimini Street is de marktleidende onafhankelijke leverancier van ondersteuningsdiensten voor bedrijfssoftware. Het bedrijf herdefinieert bedrijfsondersteuningsdiensten met een vernieuwend, bekroond programma, waarmee bedrijven met licenties van Oracle en SAP in tien jaar tot 90 procent op hun totale ondersteuningskosten kunnen besparen, inclusief een besparing van 50 procent op hun jaarlijkse ondersteuningstarieven. Klanten kunnen hun huidige softwareversie minstens 10 jaar behouden zonder dat upgrades of migraties vereist zijn. Honderden organisaties over de hele wereld en uit vrijwel alle branches, waaronder Fortune 500-bedrijven, middelgrote bedrijven en organisaties in de publieke sector, hebben Rimini Street gekozen als hun vertrouwde, onafhankelijk leverancier van ondersteuning. Bezoek voor meer informatie www.riministreet.com of bel in de VS 888-870-9692 of internationaal +1 925-484-9211.

Rimini Street en het Rimini Street logo zijn handelsmerken van Rimini Street, Inc. Alle andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars. Copyright © 2013. Alle rechten voorbehouden.

1 Ray Wang, “The Positive Pricing Impact of Third Party Maintenance for Oracle and SAP Customers” Constellation Research, 18 maart 2013, blz. 9.

2 Ibid., blz. 5.

3 Ibid.

4 Ibid.

5 Chris Kanaracus, “Analyst, SAP dispute over reported support discounts reveal murky picture,” IDG News Services, 2 november 2012.

6 Constellation Research, blz. 5.

7 Ibid.

8 Ibid., blz. 4.

9 Dennis Howlett, "SAP Standard Support price rise: why now?" Irregular Enterprise, 5 februari 2013.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

More Stories By Business Wire

Copyright © 2009 Business Wire. All rights reserved. Republication or redistribution of Business Wire content is expressly prohibited without the prior written consent of Business Wire. Business Wire shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

IoT & Smart Cities Stories
René Bostic is the Technical VP of the IBM Cloud Unit in North America. Enjoying her career with IBM during the modern millennial technological era, she is an expert in cloud computing, DevOps and emerging cloud technologies such as Blockchain. Her strengths and core competencies include a proven record of accomplishments in consensus building at all levels to assess, plan, and implement enterprise and cloud computing solutions. René is a member of the Society of Women Engineers (SWE) and a m...
Andrew Keys is Co-Founder of ConsenSys Enterprise. He comes to ConsenSys Enterprise with capital markets, technology and entrepreneurial experience. Previously, he worked for UBS investment bank in equities analysis. Later, he was responsible for the creation and distribution of life settlement products to hedge funds and investment banks. After, he co-founded a revenue cycle management company where he learned about Bitcoin and eventually Ethereal. Andrew's role at ConsenSys Enterprise is a mul...
In his general session at 19th Cloud Expo, Manish Dixit, VP of Product and Engineering at Dice, discussed how Dice leverages data insights and tools to help both tech professionals and recruiters better understand how skills relate to each other and which skills are in high demand using interactive visualizations and salary indicator tools to maximize earning potential. Manish Dixit is VP of Product and Engineering at Dice. As the leader of the Product, Engineering and Data Sciences team at D...
Dynatrace is an application performance management software company with products for the information technology departments and digital business owners of medium and large businesses. Building the Future of Monitoring with Artificial Intelligence. Today we can collect lots and lots of performance data. We build beautiful dashboards and even have fancy query languages to access and transform the data. Still performance data is a secret language only a couple of people understand. The more busine...
Nicolas Fierro is CEO of MIMIR Blockchain Solutions. He is a programmer, technologist, and operations dev who has worked with Ethereum and blockchain since 2014. His knowledge in blockchain dates to when he performed dev ops services to the Ethereum Foundation as one the privileged few developers to work with the original core team in Switzerland.
Whenever a new technology hits the high points of hype, everyone starts talking about it like it will solve all their business problems. Blockchain is one of those technologies. According to Gartner's latest report on the hype cycle of emerging technologies, blockchain has just passed the peak of their hype cycle curve. If you read the news articles about it, one would think it has taken over the technology world. No disruptive technology is without its challenges and potential impediments t...
If a machine can invent, does this mean the end of the patent system as we know it? The patent system, both in the US and Europe, allows companies to protect their inventions and helps foster innovation. However, Artificial Intelligence (AI) could be set to disrupt the patent system as we know it. This talk will examine how AI may change the patent landscape in the years to come. Furthermore, ways in which companies can best protect their AI related inventions will be examined from both a US and...
Bill Schmarzo, Tech Chair of "Big Data | Analytics" of upcoming CloudEXPO | DXWorldEXPO New York (November 12-13, 2018, New York City) today announced the outline and schedule of the track. "The track has been designed in experience/degree order," said Schmarzo. "So, that folks who attend the entire track can leave the conference with some of the skills necessary to get their work done when they get back to their offices. It actually ties back to some work that I'm doing at the University of San...
When talking IoT we often focus on the devices, the sensors, the hardware itself. The new smart appliances, the new smart or self-driving cars (which are amalgamations of many ‘things'). When we are looking at the world of IoT, we should take a step back, look at the big picture. What value are these devices providing. IoT is not about the devices, its about the data consumed and generated. The devices are tools, mechanisms, conduits. This paper discusses the considerations when dealing with the...
Bill Schmarzo, author of "Big Data: Understanding How Data Powers Big Business" and "Big Data MBA: Driving Business Strategies with Data Science," is responsible for setting the strategy and defining the Big Data service offerings and capabilities for EMC Global Services Big Data Practice. As the CTO for the Big Data Practice, he is responsible for working with organizations to help them identify where and how to start their big data journeys. He's written several white papers, is an avid blogge...